Permanente make-up

Wat is permanente make-up?

Permanente make-up is een vorm van make-up waarbij dunne steriele naaldjes pigment inbrengen in de huid. Deze naaldjes zitten in een speciale module in de behandelpen. Er kan zeer precies en snel worden gewerkt. Wij hechten waarde aan kwaliteit en daarom maken wij gebruik van de beste pigmenten en de juiste apparatuur.

Het ingebrachte pigment houdt zich lang en kan ongeveer 2 tot 5 jaar mooi blijven, waardoor je er voor langere tijd verzorgd uitziet, afhankelijk van je eigen huid en verzorging. Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op de duur van de kracht van het pigment. Op de eerste plaats is je huid natuurlijk van belang en daarnaast speelt ook je persoonlijke verzorging en de blootstelling aan UV straling een rol. De huid zal zich ook vernieuwen. Dit kost tijd en verschilt per huidlaag. De huid in je gezicht is dun en zal daarom eerder vernieuwd zijn dan andere delen van het lichaam.

Na een behandeling zal er na 4 tot 6 weken een nabehandeling volgen. Dit wordt mede gedaan omdat de kleurintensiteit van het pigment kracht zal verliezen. Soms is er sprake van een kleurvermindering tot wel 50%. Je hoeft hier niet van te schrikken; dit hoort erbij en de nabehandeling is ervoor bedoeld om dit te herstellen. Mocht er nog een tweede nabehandeling nodig zijn, neem dan altijd contact met ons op.

De behandeling zelf is nooit gevoelloos, het effect van de behandeling en de gevoeligheid is ongeveer te vergelijken met een schaafwond. De gevoeligheid van de behandeling kan wel beperkt worden door het gebruik van een verdovende crème. GGD Nederland heeft bepaald dat je hiervoor zelf contact op moet nemen met je eigen huisarts. Deze kan je dan eventueel de verdovende crème Emla voorschrijven. Deze crème moet het liefst 60 minuten voor de behandeling op de huid aangebracht worden.

Het is een verschil of je getatoeëerd wordt voor permanente make-up of dat je een body tattoo laat tatoeëren bij een tattoo artiest. Als eerste is het een verschil dat permanente make-up valt onder cosmetische tattoeages. Een artiest zal er een artistiek werk van maken. Daarnaast is permanente make-up altijd in het aangezicht. De huid is daar veel dunner en daarom zullen de naaldjes minder diep de huid in gaan. Het is niet correct dat de permanente make-up alleen in de opperhuid geplaatst wordt. Met deze techniek wordt het pigment in de bovenste laag van de dermis (lederhuid), de huidlaag onder de opperhuid, geplaatst. Omdat je huid in je gezicht veel dunner is, is ook je dermis dunner. De huid op je lichaam zoals rug of armen is dikker. De tattoo artiest zal de pigmenten inbrengen in de onderste laag van de dermis. In de bovenste laag van de dermis zijn de opruimers het meest actief. Pigment zal daar dus eerder worden afgebroken dan uit de onderste laag. Daarnaast zal de UV straling het pigment bleken.

 

                            

 

Permanente make-up is geschikt voor je als:

  • Je ontevreden bent over de eigen vorm/kleur/volheid van de wenkbrauwen.
    Soms is het wenselijk de wenkbrauwen alleen voller te maken en blijft de eigen vorm en kleur behouden. Dit is natuurlijk ook mogelijk.
  • Je het gemak wil ervaren van blijvend houdbare make-up, bijvoorbeeld omdat je graag zwemt of in een periode van je leven bent waarbij er vaak tranen (van geluk of verdriet) vloeien.
  • Je allergisch of gevoelig bent voor make-up die dagelijks wordt opgebracht.
  • Je weinig tijd hebt voor het aanbrengen van make-up.
  • Je een bril draagt.
  • Je niet houdt van make-up verlies door de dag heen.

 

                            

Permanente make-up is echter niet voor iedereen geschikt, in onderstaande gevallen is permanente make-up geen goed idee:

  • Als je bepaalde algemene aandoeningen hebt zoals Keloidvorming, Hemofilie, Ichthyosis.
  • Als je bepaalde aandoeningen op de specifieke behandelplekken hebt, zoals Herpes Zoster, Herpes Simplex (bij lipliner), of oogaandoeningen (bij eyeliner).
  • Als je jonger bent dan 16 jaar.

Daarnaast zijn er nog enkele gevallen waarbij het beter is om de behandeling even uit te stellen:

  • Als je zwanger bent en zich laat in de zwangerschap bevindt. Deze voorzorgsmaatregel wordt met name in acht genomen om te voorkomen dat de plekken trager herstellen dan normaal.
  • Als je tussen de 16-18 jaar oud bent. Indien een behandeling toch gewenst is, zal de wettelijke ouder/voogd je moeten vergezellen en de gehele behandeling aanwezig moeten zijn. Zorg er ook voor dat jullie beiden jullie legitimatiebewijs bij jullie hebben.
  • Als je alcohol gebruikt hebt tot 24 uur voor behandeling. Deze voorzorgsmaatregel wordt in acht genomen omdat alcoholgebruik het bloed dunner maakt (dit effect houdt enkele tijd aan, ook als je inmiddels weer nuchter bent).

Wil je toch graag een permanente make-up behandeling, of twijfel je of je onder een van deze gevallen valt, neem dan eerst contact met de salon op om te kijken of het verstandig is om voor een behandeling te kiezen: 06 11 05 76 06 of mail naar team@irisink.nl.